JC002.jpg
Aquarium van de Zoo van Antwerpen vernieuwd Afdrukken

Zoo Antwerpen vernieuwt. Elk jaar wordt er geïnvesteerd in verblijven, dieren en comfort voor de bezoekers. Begin 2005 stelde de Zoo een nieuwe Himalayabiotoop voor met takins en thargeiten. Wat later was het de beurt aan het Nocturama, het vernieuwde nachtdierenverblijf. Nu stelt de Zoo haar renovatie voor van het aquarium met een comfortvloer en nieuwe gasten die ook educatief heel wat bezoekers zullen bekoren. Alles samen is de renovatie van het Aquarium goed voor een investering van om en bij de 250000 euro. Het aquarium, een unieke locatie De aquaria kregen naast een grote opknapbeurt tevens een grondige modernisering. Ten behoeve van het comfort van de bezoekers en de verzorgers, is er in de hele zaal een rubberen vloer gelegd die bijzonder aangenaam aanvoelt. Wie de hall van het aquarium binnenkomt, wordt gecharmeerd door de rust van het kabbelende water en het vijvertje op kindermaat. Het Aquarium in de Zoo van Antwerpen is een huwelijk tussen exotische architectuur uit de 19de eeuw en de nieuwste technologieën in de dierentuinwereld.

Het is een unieke locatie om een diner of een receptie te geven. Meer informatie hierover vindt u in bijgevoegde brochure. Niet alleen is de grote zaal nu veel beter bruikbaar voor het houden van evenementen allerlei maar ze biedt tevens ook een betere zichtbaarheid tijdens de voederbeurten van bijvoorbeeld de piranha’s.

De opbouw

De rechterkant van het aquarium staat voor de zoetwaterkant met piranha’s, een aantal grote vissen uit Zuid-Amerika, waaronder de pacu’s en Europese maar ook Afrikaanse vissen zoals de beroemde Victoriacichliden. Aan de linkerkant vindt de bezoeker de zoutwatervissen. Middellandse Zee, Noordzee, Atlantische Oceaan, elk met een aantal mooie, specifieke vertegenwoordigers. In het midden van de grote zaal biedt de Zoo van Antwerpen ruimte aan het Kaaps zeepaardje, de Hippocampus capensis of het meest bedreigde zeepaardje ter wereld! Wat verderop vind je de zeenaalden, scheermesvissen en de Bangaikardinaalbaarzen die als enige zeevissen muilbroeders zijn. De zaal achteraan is volledig vernieuwd en vergroot. Deze ruimte kenmerkt zich door een tropische sfeer en een collectie dieren die je vaak nergens anders terugvindt. Enkele voorbeelden zijn de sidderalen (uniek in België!), de vieroogvissen en de speciale vormen van de snipvisjes of de evervisjes. Bijzondere bewoners: koraalriffen, Koraalduivels, Sidderalen, Schuttersvissen, Vieroogvissen, Slijkspringers, Kogelvissen, Steenvis, Octopus, Kreeft, Zeepaardjes.

 
RocketTheme Joomla Templates