FY017.jpg
Anentome helena - Assassin snail Afdrukken

Amazoona Forum

 

Herkomst: Azië:  Thailand

 Beschrijving: Het zijn ongeveer 3 cm grote slakken met geelzwarte/bruine banden maar er bestaan ook lichtgroen, lichtbruine specimen ervan. Het zijn prachtdieren voor wie van slakken houdt. De eerste bekende importen zijn bekend in Duitsland sedert einde 2006.

 Het houden: Het houden van deze soort slakken kan men als probleemloos beschrijven. Deze soort is in het houden van zoetwateraquaria zeer aan te bevelen omdat ze slakkenplagen uitroeien zonder dat je chemische producten moet gebruiken. De temperaturen van deze slakken liggen tussen de 18-30C maar de hogere temperaturen kan de stofwisseling in gevaar brengen waardoor de slakken niet zo heel oud worden. Dus lagere temperaturen worden ten stelligste aanbevolen. Bij hele lage temperaturen zal je ook heel weinig activiteit zien bij de slakken. Wanneer de slakken in een slakkenloze aquarium worden gehouden is een bij voedering noodzakelijk. Ideaal gezelschap voor deze slakken zijn vreedzame vissen die de slakken niet teveel storen alle soorten garnalen geen kreeften. Een vijftal slakken van ongeveer een 2 cm kunnen in hele kleine aquaria en in grotere bakken vanaf 60 cm kan je er een heel pak meer houden.

 Voeding: Hun voeding is nogal eenzijdig omdat ze namelijk eerst de kleine posthoorn- en  blaasslakken verorberen maar als deze niet meer voorhanden zijn schrikken ze ook niet terug van grotere appelslakken of andere grotere slakken.  Wanneer er geen andere slakken voorhanden zijn nemen ze ook graag voedsel zoals droogvoer of diepvries.

 Vermeerdering: De Anentome helena zijn eenslachtig dus je hebt er verscheidene nodig om ermee te kweken. De vrouwtjes leggen na de paring enkele vierkantige eitjes af op planten of op decoratie.

 Waterwaarden: De waterwaarden voor deze slakken zijn onbelangrijk omdat ze zich zowel in hard als in zacht water handhaven. Hun huisje is in zacht water niet zo mooi als in harder water dus eigenlijk een neutrale pH is ideaal.  

 
RocketTheme Joomla Templates